- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak daarna de vulling voor de kwartels. Dit doe je door de boter, knoflook, panko, tijm en rozemarijn in een keukenmachine fijn te draaien tot een pasta.
- Bak eerst de kwartels aan alle kanten mooi bruin. Leg ze alvast in een ovenschaal.
- Als ze een klein beetje zijn afgekoeld kun je de kwartels vullen met de kruidenboterpasta.
- Bak de kwartels in de oven voor ongeveer 10 minuten met de borst naar beneden.
- Ondertussen kun je de spekjes bakken met de paddenstoelen. Als dit bijna klaar is kun je de aardappels toevoegen.
- Zodra de kwartels de eerste 10 minuten hebben gehad kun je de aardappels in de ovenschaal erbij doen. Zorg er wel voor dat de kwartels bovenop liggen. Je kunt ze nu ook draaien zodat de borst naar boven ligt.
- Zet de ovenschaal weer terug in de oven voor ongeveer 15 minuten.
- Ondertussen kun je de saus maken. Doe dit door het bakvocht van de aardappels en spekjes opnieuw te verhitten, blus dit dan af met de witte wijn en kippen bouillon. Schraap goed alle bakresten uit de pan. Als het voor de helft is ingekookt kun je de room toevoegen.
- Laat dit ook weer inkoken tot je een mooie saus hebt. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Check goed of de kwartels gaar zijn als je ze uit de oven haalt. Zet ze anders nog 5 minuten langer in de oven.
4 kwartels
100 gram panko
2 tenen knoflook
50 gram roomboter
Rozemarijn
Tijm
Peper en zout
400 gram gebakken aardappelen
200 gram paddenstoelenmix
150 gram spekreepjes
150 ml kippenbouillon
200 ml witte wijn
150 ml kookroom