Ganzenbout met knolselderij en wortel

Wat heb je nodig voor dit heerlijke recept:

4 ganzenbouten
Boter
150 g spekblokjes
1 knolselderij
2 winterwortels
1 prei
1 ui
Olie
Kipbouillon
2 laurierbladeren
2 stokjes tijm
2 laurier blaadjes
2 stokjes rozemarijn
2 knoflooktenen
Peper en zout
Volg ons

Bereidingswijze:

  • Leg de ganzenbouten klaar en bestrooi ze met peper en zout.
  • Bak de ganzenbouten mooi bruin in een koekenpan. Als ze mooi bruin zijn kun je ze uit de pan halen en even apart leggen.
  • Bak daarna de spekjes in dezelfde pan.
  • Snij de knolselderij, wortel, ui en prei in blokjes. Ongeveer 1.5 cm x 1.5cm. Hak de knoflook fijn.
  • Bak de groente en knoflook even kort aan in een stoofpan. Voeg de spekjes en bouten toe en blus alles af met de kippenbouillon. Zorg dat de bouten mooi onder staan.
  • Voeg nu de tijm, rozemarijn en laurier toe.
  • Stoof het geheel zachtjes op laag vuur totdat het vlees gaar is en bijna van het bot af valt. Dit duurt een paar uur, afhankelijk van het formaat van de bouten.
  • Blijf voelen of het vlees gaar is met een vork.
  • Als de bouten gaar zijn kun je ze voorzichtig uit de pan halen.
  • Breng het stoofvocht verder op smaak met peper en zout naar wens. (de saus zou eventueel nog afgebonden kunnen worden met wat aardappel zetmeel).
  • Het is klaar om heerlijk opgegeten te worden. Serveer het bijvoorbeeld met aardappelen of rijst en je hebt een heerlijke maaltijd.

Meer recepten