1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
2. Snijd de wortelige onderkant van de knolselderij en boen de rest van de knol goed schoon. Snijd daarna in grove blokjes.
Tip: Neem hierbij de aardappel wedges van Kipperij, en bak dezen ook even in de oven voor de knapperige bite naast de kip rollade.
3. Smelt 50 gram roomboter in een pannetje en klop wat gepofte knoflook erdoor samen met 25 ml olijfolie. Hak de rozemarijn fijn.
4. Meng de aardappel wedges en knolselderij met de rozemarijn op het bakblik en schenk het botermengsel erover. Strooi royaal zout erover en meng alles door elkaar met je handen. Verdeel gelijkmatig en zet het bakblik in de oven voor circa 1 uur en 15 minuten. Schep regelmatig even om.
5. Schep na 45 minuten de plakjes wortel erdoor en laat daarna nog circa 30 minuten in de oven staan. Houd het goed in de gaten, als de groenten heerlijk krokant zijn geworden mag het eruit.
6. Leg ondertussen de kipfilets tussen twee vellen vershoudfolie op een dikke plank. Sla ze helemaal plat met een vleeshamer of zware pan. Ze mogen zeker twee keer zo groot worden.
7. Meng de zuivelspread in een kom met 2 tl mosterd, een hand gesneden boerenkool, 1 el fijngehakte cranberries, 1 el brunoise gesneden appel, snuf zout en gemalen zwarte peper.
8. Bestrooi de platgeslagen kipfilets met zout en peper en verdeel het roomkaasmengsel er daarna over, verdeel gelijkmatig. Rol daarna op tot mini rollades en bind op 3 tot 4 plekken dicht met slagerstouw.
9. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en smelt hierin 20 gr boter. Schenk er ook een scheut olijfolie bij. Bak de rollades op middelhoog vuur rondom heel mooi bruin aan. Zet daarna het vuur lager en schenk 100 ml water in de pan, voeg ook nog een halve eetlepel mosterd toe aan het vocht. Schraap de bakresten een beetje los en laat 15 minuten op laag vuur sudderen met een deksel op de pan. Keer de rollades af en toe naar een andere zijde.
10. Ondertussen ga je de overgebleven boerenkool ‘masseren’ in een grote kom. Strooi de boerenkool erin en schenk er een scheutje olijfolie bij en strooi er een snuf zout over. Masseer dit nu met je vingertoppen in de boerenkool tot deze gaat slinken.
11. Voeg de overgebleven fijngehakte cranberries en stukjes appel toe samen met 1 eetlepel rode wijnazijn en een snuf zwarte peper. Meng goed door elkaar en proef, breng eventueel extra op smaak met azijn, peper en/of zout.
Tip: Los van de salade, is de coleslaw van Kipperij hier ook een lekkere verfrissende salade bij.
12. Als de kiprollades klaar zijn, knip je de touwtjes door en die verwijder je. Snijd de rollades in mooie plakken. Niet te dun, want dan kunnen ze uit elkaar vallen. Serveer 3 tot 4 plakken op ieder bord en maak de borden verder op met de geroosterde groenten en de boerenkoolsalade. Druppel als laatste wat van de jus over de plakjes rollade en serveer.