Recepten
Wil jij iets lekkers op tafel zetten tijdens de feestdagen? Bestel dan onze heerlijke specialiteiten of hapjes! Download het bestelformulier via deze link
Hapjes
– Maaltijdpan met nasi, bami en kip in saus voor 34.99
Kom langs in één van onze vestigingen om jouw bestelling door te geven. Geef je bestelling door vóór 20 december om zeker te zijn van een feestelijke maaltijd!
Recept (gevulde) kalkoen
Verwen jezelf en je gasten met een heerlijke kalkoen voor de feestdagen. In dit recept maak je een lekkere sappige kalkoen zelf! Kipperij biedt een gevulde en een ongevulde kalkoen. Mocht je de gevulde kalkoen hebben aangeschaft, kun je de stappen met betrekking tot de inhoud van de kalkoen overslaan.
Stap 1. Meng het ei, paneermeel en peterselie door het gehakt.
Stap 2. Snijd de champignons en selderij fijn. Snipper de ui en fruit glazig in boter. Pers er de knoflook bij. Voeg de champignons en selderij toe en roerbak voor 3 minuten.
Stap 3. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Bak de appels met suiker in boter tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Besprenkel met een scheutje calvados.
Stap 4. Roer de champignons met de selder en appeltjes onder het gehakt. Kruid flink met nootmuskaat, peper en zout.
Stap 5. Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 6. Kruid de kalkoen van binnen en van buiten met peper en zout. Doe de vulling in de buikholte en bind de kalkoen dicht met keukentouw.
Stap 7. Smelt een klont boter. Leg de kalkoen in een braadslede en giet er de gesmolten boter over.
Plaats 40 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip de kalkoen regelmatig met het braadvet uit de braadslede.
Stap 8. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en laat de kalkoen nog eens 90 minuten bakken.
Stap 9. Lekker met geroosterde geroosterde aardappel wedges van Kipperij en groenten naar keuze.
1 kalkoen
200 g champignons
2 stengels selder
2 appels
1 ui
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
500 g gemengd gehakt
80 g paneermeel
1 ei
1 el suiker
Calvados
Nootmuskaat
Boter
Peper
Zout
Kippendij rollade recept
- 1 kg vastkokende aardappels
- 1 knolselderij
- 70 gr roomboter
- of hak 4 teentjes knoflook fijn
- takje rozemarijn
- zout
- 1 winterpeen, in schuine, halve plakjes
- 2 kipfilets (circa 400 gr)
- 100 gr
- Franse (dijon)mosterd (die je ook had gekocht voor het voorgerecht)
- 300 gr verse boerenkool
- 2 el gedroogde cranberries, fijngehakt
- 1 Jonagold appel, ¼ in hele kleine blokjes (brunoise) en de rest in normale blokjes gesneden
- zwarte peper
- 1 flesje rode wijnazijn
Ook nodig
- oven
- bakpapier
- vershoudfolie
- vleeshamer of een zware pan
- slagers- of bindtouw

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
2. Snijd de wortelige onderkant van de knolselderij en boen de rest van de knol goed schoon. Snijd daarna in grove blokjes.
Tip: Neem hierbij de aardappel wedges van Kipperij, en bak dezen ook even in de oven voor de knapperige bite naast de kip rollade.
3. Smelt 50 gram roomboter in een pannetje en klop wat gepofte knoflook erdoor samen met 25 ml olijfolie. Hak de rozemarijn fijn.
4. Meng de aardappel wedges en knolselderij met de rozemarijn op het bakblik en schenk het botermengsel erover. Strooi royaal zout erover en meng alles door elkaar met je handen. Verdeel gelijkmatig en zet het bakblik in de oven voor circa 1 uur en 15 minuten. Schep regelmatig even om.
5. Schep na 45 minuten de plakjes wortel erdoor en laat daarna nog circa 30 minuten in de oven staan. Houd het goed in de gaten, als de groenten heerlijk krokant zijn geworden mag het eruit.
6. Leg ondertussen de kipfilets tussen twee vellen vershoudfolie op een dikke plank. Sla ze helemaal plat met een vleeshamer of zware pan. Ze mogen zeker twee keer zo groot worden.